Servidor Mapas

Servidor Mapas

 Mapa de la Web 2.0

Convidats en línia

We have 1 guest online

Associats


Lost Password?

Sindicación

Escola Virtual de Tardor d'Espiral 2007 PDF Print E-mail
Written by Formació   
Saturday, 08 September 2007

¡MATRÍCULA TANCADA!

ImageLa formació del professorat està prenent els darrers anys una dinàmica més activa en la qual les modalitats no presencials tenen una funció molt important. Enguany, a partir de l'experiència acumulada en les edicions prèvies de l'Escola Virtual d'Estiu, i també gràcies a l'èxit de participació i a la bona valoració dels cursos realitzats, ampliem la nostra oferta de formació amb una primera edició de l'Escola de Tardor Espiral, que tindrà lloc entre els mesos d'octubre i desembre de 2007. Com l'Escola Virtual d'Estiu, es tracta de cursos no presencials que es desenvoluparan a l'entorn de formació de l'associació: Campuspiral.

 ¡MATRÍCULA TANCADA!

 Els cursos que oferirem seran els següents:

 • Second Life i el seu potencial educatiu (30 h)
  Second Life és un dels universos virtuals que darrerament ha mobilitzat els escenaris educatius. És molt més que un joc: enriqueix les possibilitats d'interacció i les maneres d'aprendre.
  En aquest curs ens farem una primera impressió d'aquest món. Ens donarem d'alta i crearem el nostre avatar. Aprendrem a moure'ns, tocar i interactuar amb la resta dels residents. Coneixerem escenaris educatius i altres amb un bon potencial. Tots plegats reunirem elements per reflexionar sobre els diferents models organitzatius de l'espai amb esperit crític i somniador a la vegada. Per últim, farem un petit projecte per deixar ben plantada la nostra presència a... Second Life!

 • GIMP, retoc fotogràfic amb programari lliure: altes prestacions sense piratejar (20 h)
  GIMP és un programa de manipulació d'imatges amb prestacions molt completes que satisfaran necessitats de tots els usuaris. Com que és un programa amb llicència GPL podem descarregar-lo lliurement des d'Internet sense haver de pagar una llicència força cara ni haver-lo de copiar il·legalment. A més, podem utilitzar el mateix programa tant el Linux com en Windows.

 • Fem unitats didàctiques en Moodle (30 h)
  La formació en línia basada en entorns virtuals s’està convertint en una opció generalitzada en diferents àmbits educatius: l’educació primària, secundària i d’adults estan incorporant també l’ús d’aquests entorns de treball especialment a partir de plataformes de programari lliure, especialment Moodle. Un cop instal·lada la plataforma i dissenyat l’entorn virtual, però, ens trobem amb la necessitat de disposar de materials (unitats didàctiques o cursos) per utilitzar amb els nostres alumnes, materials que no són fàcils de trobar a la xarxa i que sovint haurem de crear nosaltres mateixos. Aquest és l’objectiu principal del nostre curs: dissenyar petites unitats didàctiques per utilitzar amb els nostres alumnes de manera semipresencial. Sense oblidar, és clar, un dels principis del programari lliure com és compartir. En aquest sentit, explorarem els espais en els quals podem trobar materials i posar a l’abast de la comunitat el material que nosaltres mateixos elaborem.
 • Aplicació i recursos informàtics en educació (30 h)

  Els continguts que es treballaran al llarg del curs són:
  - Utilització de recursos multimèdia a l'aula: Exercicis realitzats amb Hot Potatoes, exposicions de continguts amb diapositives (Slideshare), amb vídeos (Teachertube), amb fotos (Flickr).
  - Internet i les eines de col·laboració: Les possibilitats didàctiques de les wikis. Elaboració de llibres digitals en línia.
  - Eines de treball a Internet: diccionaris, enciclopèdies i traductors. Les enciclopèdies col·laboratives.
  - Internet i el tractament de la informació: Recursos per a la utilització de la pissarra digital a l'aula. Valoració didàctica de les webs.

 • Second Life: script i construcció (30 h)
  Es parla que Second Life és una bona aproximació a allò que serà la web del futur. Una web tridimensional i molt més propera, conceptualment, al món real, on podrem trobar la informació estructurada al voltant d'un univers semblant al món que coneixem. Els educadors haurem de jugar el nostre paper dins d'aquest món i extreure'n totes les potencialitats educatives que contingui.

  En aquest curs, més enllà de conèixer aquest nou món, ens endinsarem en el llenguatge SLS que ens permetrà construir objectes i anar-los dotant de funcionalitats. D'aquesta manera podrem explorar les possibilitats que tenim a l'abast per construir mons interessants des del punt de vista educatiu. Hi haurà un fort element de reflexió i exploració al voltant de l'espai per mirar de descobrir les virtuts i defectes d'aquest món. Farem un petit projecte per deixar ben plantada la nostra presència a... Second Life!

 

Els cursos tenen caràcter gratuït per als socis d'Espiral(*) i un cost d'entre 30 i 50 € per als no socis.

Ben aviat informarem del termini i procediment d'inscripció. Si voleu reservar plaça podeu enviar un correu electrònic a This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it en el qual feu constar:

 • Nom i cognoms
 • Institució
 • Curs desitjat
 • DNI


Esperem amb il·lusió que aquesta oferta sigui del vostre interès i respongui a les vostres necessitats. Ens veiem a Campuspiral!

(*) properament aclarirem aquest punt, ja que està sotmés a casos especials. Si us plau, per qualsevol aclariment poseu-vos en contacte amb el mail de formacio.

 
< Prev   Next >
© 2013 Espiral, educació i tecnologia
Joomla! es Software Libre distribuido bajo licencia GNU/GPL.